Kako izabrati naočare za sunce prema obliku lica

Da li ste znali da je dobro odabrane naočare za sunce mogu učiniti da vaše lice izgleda tanje? Baš kao što je i određena vrsta odeće najbolja za određene tipove tela, tako i određeni oblici naočara mogu biti najbolji za različite vrste lica.

Ako želite da izgledate odlično i istaknete određene crte (a određene i sakrijete), ovaj vodič za kupovinu naočara za sunce će vam biti od velike pomoći! Sve što je potrebno je da se pogledate u ogledalo i odredite oblik vašeg lica, a zatim pronađete predloge naočara za sunce koje će baš vama savršeno odgovarati.

Okruglo lice

Okruglo lice je jedan od najčešćih oblika lica koje ljudi imaju. Ako je ovo i vaš oblik, onda bi trebalo da ostanete podalje od svih okruglih oblika. Okrugle naočare za sunce mogu istaći okrugli oblik lica, a to je najmanje što želite!

Pravougaoni okviri su generalno najbolji za ovaj tip lica, jer oni čine da lice izgleda duže i tanje. Ali i veličina je bitna: Ne uzimajte naočare malog pravougaonog oblika već veće – one će na pravi način svesti okruglo lice na pravu meru.

Duguljasto lice

Veće naočare za sunce su dobre za duguljaste oblik lica. Možete probati i okrugle oblike, ali generalno veličina treba da je naglašena jer će upravo ona uravnotežiti oblik vašeg lica, tako da izgleda tanji. Ovakvi oblici naočara za sunce su uvek popularni odmah i mogu se lako naći gotovo svuda. Blago vama.

Kvadratno lice

Ako imate kvadratno lice sa istaknutom kvadratnom vilice i veće čelo, onda treba da se klonite geometrijskih oblika naočara za sunce. Umesto toga, trebalo bi da se odluče za okrugle naočare za sunce koje omekšavaju ivice vaših vilica. Ovalne i mačkaste naočare su takođe dobri oblici za ovaj tip lica, jer dopunjuju linije kvadratih vilica i mogu da pomognu uravnoteženje širine vašeg čela.

Srcasto lice

Ako imate usku bradu i široko čelo, oblik koji će vam najbolje odgovarati je mačkast ili oblik mačijih očiju. Velike okrugle naočare takođe su dobar izbor jer pomažu da vaše lice izgleda uže na vrhu. Postoje veliki broj mačkastih naočara za sunce koje možete izabrati, kao i zanimljive okrugle naočare. Eksperimentišite sa ova dva tipa naočara za sunce.

Ovalno lice

Ako imate ovalni oblik lica trebalo bi da znate da imate baš, baš sreće! Svaki oblik naočara za sunce će izgledati sjajno na vama. Okrugle, mačkaste pa čak i pilotske, možete uzeti kao svoj izbor – po principu šta vam se dopada. Postoji veliki broj odličnih modela i možete da nosite bilo koji od njih bez brige o tome da li ili ne dopunjuju vaš oblik lica.

Zaključak

Iako su ovo gore preporuke, ipak, ako želite – možete sami eksperimentisati i probati da pronađete baš onaj par načara za sunce sa kojima ćete se osećati fenomenalno. I nije bitno što su možda van trenda, a vašem licu daju novu, posebnu crtu – lični osećaj neka bude vaš glavni vodič!

Sniženo %