Kako izabrati naočare za sunce

Leto. Sunce. Prva asocijacija na ove pojmove su, svakako, naočare za sunce. A kakav je trend i u kakvim stilovima ćemo uživati ove godine?

Stilovi su ove godine prilično šaroliki: ide se od klasičnih oblika do futurističkih. Ipak, ostavljena vam je puna sloboda što praktično znači da je na vama je da izaberete one prave koje će najbolje istaći crte vaše lica. Dakle, bez obzira na trendove – vi ste glavni sudija koji određuje koje naočare za sunce vam dobro stoje, a koje ne… Ipak, mi ćemo vam pomoći oko tako teškog pitanja kao što je: Kako izabrati naočare za sunce i ponuditi ono što je IN ove godine.

Naočare za sunce – Tri najpopularnija trenda

Mačkaste naočare.

Izgleda da će ovaj oblik uvek biti u trendu jer iz godine u godinu mačkaste naočare su prisutne i u Milanu, Njujorku, Parizu ali i svim većim i manjim gradovima širom planete..

Veće ili manje, sa pola oboda ili pune u svim mogućim bojama – mačkaste naočare predstavljaju neophodan deo vašeg aksesoara. One su trend i izgleda ne postoji način da ih se rešimo u dogledno vreme i zato je važno imati ih pri ruci – nezavisno da li je u pitanju izlazak u grad ili odlazak na plažu. Daju notu dinamičnosti, pokreta i diskretni šarm zavođenja. Ne previše ni premalo – dakle, sa pravom merom.

Zgodna stvar kada su mačkaste naočare u pitanju je njihova univerzalnost: lako ćete sa njima skliznuti u jesene i neće izgubiti ništa od stila – kao mačka i one će se uvek dočekati na noge – bilo koja sezona da je u pitanju. Zato je preporuka – obavezno vaš aksesoar kompletirajte sa bar 2 komada mačkastih naočara i ne opustite se u čarima leta.

Pilotske naočare.

Još jedan oblik kojeg ćemo se teško otarasiti… Nije ni čudo, kada toliko drastično menjaju izgled lica i daju mu izraz ozbiljnosti i odlučnosti kao i spremnosti za akciju. Setite se Toma Kruza i njegovog: „I have need, need for speed“ u filmu Top Gun.

Podrazumeva se sa jedan komad ovakvih naočara već imate u svom aksesoaru, ali nije loše da „pojačate“ kolekciju sa još jednim parom ali sa različitim bojama stakla. Naprosto, različite prilike i različite odevne kombinacije zahtevaju različite boje stakla. Okvir takođe igra značajniju ulogu pa pilotske naočare koje uzimate neka budu dobar pratilac vašeg stila.

Savršen krug

Dok mačkaste i pilotske naočare dominiraju i modnim pistama ali i ulicama gradova, treba pozdraviti i prepoznati jedan od novih/starih stilova – naočare koje imaju stakla u obliku savršenog kruga. Ne, nisu u pitanju legendarne lenonke, već nove kreacije dizajnera koje će vam svakako skrenuti pažnju. Pre svega, ove naočare imaju masivniji okvir napravljen od različitog materijala – tako da je moguće videti i drvene okvire, šire plastične sa različitim sitnim ukrasima ali i plein varijante – dakle svedene priče. Svakako da bi valjalo imati bar jedan komad ovih naočara u aksesoaru, ali ih ne preporučujemo ako imate okruglo lice – još više će ga istaći, a to je najmanje što želite.

Naočare za sunce – Trendi boje

Dok plava i žuta boja dominiraju ove godine i možda zaslužuju i posebne kategorije, u predlozima za ovu godinu vidimo još mnogo različitih noviteta u bojama: crvene, roze, boje jorgovana ali i ljubičaste.

Interesantne su takođe kombinacija žute koja prelazi u zeleno, a pojavile su se, donekle stidljivo, i boje breskve koje još uvek nemaju previše obožavaoca.

Sve u svemu – izbor je vaš. Ne zaboravite da su naočare za sunce više od modnog detalja – one daju novu crtu vašoj ličnosti baš onakvu kakvu želite i zato ne oklevajte da eksperimentišete i otkrijete koje su one „prave“.

Sniženo %