Najbolje muške naočare za sunce za svaki oblik lica

Kako odabrati savršene naočare

Muške naočare za sunce evoluirale su od praktičnog alata za zaštitu očiju od štetnih UV zraka do svakodnevnog osnovnog elementa koji će vaš stajling podići na sasvim novi nivo.

Naočare za sunce su definitivno dodatak koji bi svaki dobro obučen muškarac trebalo da nosi sa sobom. Ono što je posebno važno je da se pažljivo uzme u obzir tip lica koji imate, kako biste doneli najbolju odluku prilikom kupovine sunčanih naočara.

Znajući koji su oblici naočara u ponudi, pomoći će vam da odlučite koji stil je najbolji za vas. Neki od najpopularnijih oblika muških naočara za sunce su:

Okrugle muške naočare za sunce

Okrugle sunčane naočare definitivno su dodatak celokupnom stajlingu, posebno za muškarce koji žele da se odmore od smelih okvira i odluče za minimalistički dizajn. Zapravo, mogu se smatrati „najtežim za nošenje“, jer su vrlo specifične i ne odgovaraju svakom obliku lica. Veoma su jedinstvenog oblika i prepoznaju se po okruglim okvirima i sočivima, što ih čini savršenim za ublažavanje smelih crta i oštrih linija vilica.

Kockaste muške naočare za sunce

Za razliku od svojih „zaobljenih kolega“, kockaste ili četvrtaste naočare za sunce imaju oštrije linije. To im omogućava da dodaju strukturu i definiciju licima sa okruglim vilicama i suptilnim jagodicama.

Pilotske muške naočare za sunce

Istorijski gledano, pilotske naočare (napoznatiji model je Ray Ban) su napravljene da zaštite oči pilota tokom leta. Karakterišu ih tanki metalni okviri i dvostruki (ponekad i trostruki) most. Vremenom su pilotske načare postale veoma popularna opcija sunčanih naočara za moderne muškarce. Njihov dugački oblik pomaže im da izduže lice i naprave ravnotežu.

Nema pronađenih rezultata

Stranica koju ste tražili nije pronađena. Pokušajte da suzite pretragu, ili koristite navigaciju iznad kako biste pronašli objavu.

Muške naočare za sunce – Najbolji okvir za vaš oblik lica

Opšte pravilo je da zaobljeni okviri ili okviri u pilotskom (avijatičarskom) stilu odgovaraju licima sa jakim linijama vilica i definisanim jagodicama. Što su vaše crte lica jače, sunčane naočare bi trebalo da budu veće kako bi se postigla optimalna ravnoteža. Slično tome, lica sa manje definisanim obeležjima treba da biraju manje ili srednje okvire. Evo nekoliko stvari na koje morate paziti prilikom odabira savršenog okvira za lice.

Ovalni oblik lica

Dužina oblika lica je veća od širine jagodičnih kostiju. Takođe, čelo je šire od linije vilice, koja je blago zaobljena. Ako imate ovalno lice, imate sreće. Ovo je verovatno najsvestraniji od svih oblika lica, što ga čini pogodnim za sve stilove sunčanih naočara.

Kvadratni oblik lica

Kvadratna lica imaju snažne i uglaste linije vilice i jagodične kosti. Čelo, jagodične kosti i linija vilice su slične dužine. Za razliku od okruglih lica, kvadratna lica imaju gotovo previše definicije i treba ih umanjiti. Sunčane naocare sa okruglim obodima najbolje se slažu sa ovim oblikom lica, jer zaobljenost oboda pomaže ublažavanju smelih crta lica. Držite se malih i srednjih sunčanih naočara koje nisu previše dominantne na licu.

Pravougaoni oblik lica

Pravougaoni oblici lica vrlo su slični kvadratnom licu jer oba imaju snažne uglaste linije vilica i jagodične kosti. Jedina primetna razlika je u tome što je dužina lica duža. Kada birate sunčane naočare za ovaj oblik lica, želite da stvorite ravnotežu i ublažite oštre linije. Ne širite dalje od najšireg dela lica i izbegavajte sunčane naočare oštrih linija.

Okrugli oblik lica

Kod okruglog oblika lica ugao vilice nije jako definisan. Obično su veće jagodične kosti i širina lica je gotovo simetrične veličine. Pored toga ljudi sa okruglim oblikom lica, imaju manje čelo i liniju vilice, koji su takođe gotovo simetrični. Ako imate okrugli oblik lica, trebalo bi da potražite načine da svom licu dodate više definicije. Sunčane naočare koje najbolje ističu okrugla lica i pomažu vitkim obrazima su one uglaste i malo veće od lica. Kvadratni stilovi su sjajne opcije za muškarce sa okruglim licima. Definitivno želite da izbegnete nošenje okruglih okvira, ali ako nameravate da isprobate par, onda se odlučite za stil koji ima ravni gornji obod, ali okrugli donji obod.

Romboidni oblik lica

Sa dijamantskim (romboidnim) oblikom lica, dimenzije lica su usmerene prema dole. Brada je zašiljena, stvarajući taj izgled „dijamanta“. Naocare koje imaju ravni gornji obod, ali okrugli donji obod najbolje odgovaraju dijamantskim oblicima lica, jer ravnoteža između ravnih i okruglih ivica takođe pomaže u ravnoteži oblika lica u celini.

Oblik lica u obliku srca

Muškarci sa licima u obliku srca shvatiće da im je brada upadljivija od bilo koje druge dimenzije na licu, a čelo šire od jagodičnih kostiju. Oblici lica u obliku srca najbolje se slažu sa malim i srednjim sunčanim naočarama koje stvaraju ravnotežu između manje vilice i većeg čela. Naocare koje imaju ravni gornji obod, ali okrugli donji obod i pilotske (aviatorske) izuzetno odgovaraju ovom obliku lica jer licu dodaju dužinu. Pokušajte da izbegavate okrugle stilove jer će oni dodati previše naglaska na čelo.

Trouglast oblik lica

Muškarci sa trouglastim oblikom lica imaju velike linije vilice, male jagodične kosti i još manje čelo. Budući da oblici lica trougla imaju više definicija na dnu lica, najbolje je odabrati veće sunčane naočare koje će uravnotežiti vrh lica. Izbegavajte male okvire koji će previše pažnje usmeriti na donji deo vašeg lica.

Kao i sve osnovne stvari, pronalaženje savršenog para sunčanih naočara može biti teško i zamorno, ali rezultat se isplati. Moderan i univerzalan par sunčanih naočara definitivno je stvar koju bi svaki muškarac trebao imati u svom „ormaru“. Ne samo što će zaštititi oči od sunca, već mogu da transformišu čitavu vašu odevnu kombinaciju. Odvojite malo vremena da eksperimentišete sa različitim oblicima dok ne pronađete savršen obilik!

Najpoznatiji brendovi naočara za sunce su Ray Ban i Armani, bilo da su u pitanju sportski modeli, unisex koja imaju polaroid stakla (neki smatraju da su mnogo bolja sočiva pogotovo UV 400) čija cena nije previsoka. Posebna vrsta su polarizovane naočare koje omogućavaju oštriji vid i bez dioptrije.

Sniženo %