Savršen selfi sa naočarima za sunce

Već godinama nema popularnijeg i intrigantnijeg selfija od onog sa naočarima za sunce… Ali, nije lako „uloviti“ onu čarobnu, misterioznu notu koja daje licu na slici diskretni šarm provokacije koji toliko volimo! Evo saveta kako da napravite savršeni selfi, sa naočarima za sunce, na koji ćete biti ponosni!

Nađite dobro osvetljenje

Nikako svetlost iza leđa. Prirodno svetlo je super – recimo ono kroz prozor. Ipak, ne treba da bude jaka direktna sunčeva svetlost jer ćete u većini slučajeva previše se mrštiti, treptati i – pojaviće vam se bore. Ipak, direktna sunčeva svetlost omogućava da se igrate sa senkama… Deo lica može da bude u senci, a deo na suncu što je cool. Eksperimentišite!

Pronađite prave uglove slikanja

Nikako od dole, osim ako ne pravite neki humoristički selfi, a ni ravna linija sa naočarima i očima nije baš sjajna. Zato, selfi odozgo daje najbolje rezultate. Takođe, direktno slikanje – portret ne daje lepe rezultate – jednostavno nema priču. Obratite pažnju na odsjaj koji se pojavljuje od rama i stakala naočara… diskretni pomak u stranu rešiće ovaj problem.

Koja je vaša lepša strana?

Svako od nas ima lepšu i „manje lepu“ stranu lica i zato izaberite onu lepšu gde do izražaja dolaze pravilne crte. Eksperimentišite – napravite fotografije obe strane sa istom pozom i sami ćete se uveriti koja je vaša lepša, a koja „manje lepa“ strana. Diskretnim korigovanjem pozicije naočara na nosu možete i od „manje lepe“ strane napraviti interesantna rešenja, ali za to vam treba više pokušaja.

Selfiji u ogledalu

Istaknite ono što želite – ako je to zadnjica… spustite kameru niže i neka akcenat bude na guzi. Naočare za sunce i preplanula guza – idealna kombinacija – provokacije i misterije.

Izaberite dobru pozadinu

Osvrnite se, sklonite razne sitnice iz kadra – zaostale papuče, maramice… Čista pozadina neutralnih boja je idealna.

Izbor kamere

Pozadinska kamera na telefonu daje mnogo bolje rezultate nego prednja. Prednja kamera ima prednost što možete odmah videti kako će izgledati slika.

Poza

Držite bradu, dodirujte usne, stavite ruke na vrat – prstom podignite gornju usnu… isprobajte sve popularne poze. Igrajte se ramom naočara, nameštajte ih, stavite na čelo, u kosu… Ako imate dužu kosu, prebacite je delom preko lica za „divlji“ izgled. „Duck“ poze mogu da prođu, ali nisu više u modi… malo podignute obrve i blag melanholičan pogled iznad naočara za sunce je sada in.

Inspiracija

Inspiraciju potražite gledajući fotografije vaših omiljenih zvezda. I eksperimentišite. Gledajte šta drugi radi i jednostavno u početku kopirajte. Na kraju ćete izgraditi svoj sopstveni stil.

Koristite ogledalo!

Jednostavno, sedite desetak minuta ispred ogledala, posmatrajte svoje lice i pronaći ćete prave i uglove i poze koje će istaći baš vašu lepotu.

Poruka

Uvek imajte na umu da slikom hoćete nešto da poručite. Ne pravite selfi radi selfija već da bi ste nešto poručili svetu.

Srećno!

Sniženo %