Leptir mašna ili kravata

Leptir mašne su se nekada nosile samo u krugovima formalnog odevanja. Međutim danas su pronašle mesto u iznošenju različitih stilova. Nekada je leptir mašna bila striktno muški detalj, međutim zvanično je prešla granicu muškog i ženskog još davnih 1920-ih kada su popularne zvezde filmske industrije poput Marlen Ditrih i Katrin Hepburn počele da ih nose.

Više ne postoje oštra modna pravila nekadašnjih vremena. Leptir mašne su redizajnirane i prerađene tako da svaki pojedinac može da ih ukombinuje u svoj jedinstven stil oblačenja.

Kao takve, leptir mašne se mogu naći u različitim izdanjima, oblicima i dezenima od raznih vrsta različitih materijala. U našoj ponudi možete pronaći satenske, trendi, pletene kao i drvene leptir mašne.

Ukoliko ne želite eksperimentisati sa leptir mašnama odličan izbor je kravata.

Ime joj dolazi od francuske reči cravate, koja je nastala 1630-ih. Cravate je vrlo brzo prihvaćena od francuskog plemstva za koje se počelo izrađivati od svile i finih materijala. Godine 1660. ju je u Englesku, prilikom povratka iz izgnanstva doneo kralj Charles II, te se s vremenom počela širiti u drugim evropskim državama.

U našoj ponudi možete pronaći široku paletu boja uskih satenskih kravata. Ovaj tip kravate je najčešći izbor mladih i poslovnih ljudi.

Sniženo %