Naočare za sunce kao deo asesoara za kosu

Ako želite da dodate malo „brzog“ glamura svom izgledu, a da se mnogo ne potrudite oko kose – tu su, naravno, odgovarajuće naočare za sunce.

Do skoro su osobe koje nose naočare za sunce na glavi ili noću – bivale ismevane. A onda je došlo do promene. Gotovo preko noći, naočare za sunce u kosi su postale ne samo uobičajni modni detalj već i nešto što je in i trendy… i sexy.

Ako se sećate, slična transformacija se dogodila i sa iscepanim džinsom i majicama. Ako ste nešto stariji, setite se zgražavanja okoline kada se obuku pocepane farmerke ili majice – stvari koje su danas normalne i cool. E pa isto se dogodilo i sa naočarima u kosi. Prepoznate su kao elegantan asesoar koji u par poteza čak i nestašnoj kosi daje notu divlje prefinjenosti.

Kako izabrati naočare za sunce koje ćete nositi u kosi?

Ovde postoje dva jednostavna saveta:

  1. Oblik nije toliko bitan koliko boja rama! Sasvim tanki ramovi nisu praktični ukoliko imate dužu kosu i želite je uvek na mestu. Boje ramova treba da su ili u tonu kose (classic) ili, ako ste u opuštenoj varijanti, neka od jarkih boja. U slučaju da ste se odlučile za jarke boje evo i saveta plus: Obratite pažnju na boju karmina – trebalo bi da bude u istom tonu kao i ram!
  2. Stakla. Kada koristite naočare za sunce kao rajf za kosu – ne uzimajte stakla sa efektom ogledala! Da, da… znamo da želite da zasenite druge svojim izgledom, ali dozvolite im ipak da vas vide! Loše postavljene refleksne naočare lako mogu da „zabljesnu“ osobu koja vas gleda i praktično vas „odbiju“ od nje. Zatim, tu su i neizbežni selfiji – svakako da će broj neuspelih fotki sa ovakvom vrstom stakla biti znatno veći.

Ipak, konačna odlukla je na vama. Sledeći gornje savete – najbolje je da malo eksperimentišete. Nehajno rastresite kosu, probajte par modela i izaberite baš one koje će oslikati kako se osećate i koji deo ličnosti želite da istaknete. I, znajte, sigurno ćete biti primećene!

Sniženo %